‘Toon Gerbrands voorspelt dramatisch verlies voor PSV’

Het ziet ernaar uit dat het gehele volgende seizoen gespeeld gaat worden zonder publiek. En dat gaat ontzettende financiele gevolgen hebben voor de clubs uit het betaalde voetbal. Het zou PSV maar liefst 30 miljoen euro gaan kosten. Dit weet directeur te melden tegenover het Eindhovens Dagblad.

“Als PSV in voetbaljaar 2020-2021 een heel seizoen zonder publiek zou moeten spelen, kost dat de club ongeveer 30 miljoen euro. Dat heeft algemeen directeur Toon Gerbrands maandagmorgen gemeld tijdens een persbijeenkomst. Een half seizoen zonder publiek spelen kost volgens hem twaalf tot vijftien miljoen euro”, schrijft PSV-watcher Rik Elfrink op de website van het ED.

“PSV probeert op dit moment te bezuinigen en vraagt onder meer van de spelers een offer. De insteek is dat zij salaris gaan inleveren volgens het model van spelersvakbond VVCS en werkgeversorganisatie FBO. Gerbrands denkt dat dat ongeveer 3 miljoen euro op jaarbasis oplevert. Daarnaast is de directeur in gesprek met de Ondernemingsraad van PSV om ook in andere geledingen van de club te bezuinigen”, zo klinkt het.

Formule1 Volg ons via FACEBOOK en maak kans op een OFFICIEEL WEDSTRIJDSHIRT!!!
Nog niemand reageerde.

Reageer