PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

“PSV wist toen al dat ik een drugsverslaving had”

Tijdens zijn periode bij PSV had Jonathan Reis te kampen met verslavingen. Pas na zijn vertrek uit Eindhoven durfde de Braziliaanse aanvaller een afkickkliniek op te zoeken.

In 2009 ging het mis bij PSV: Reis botste met toenmalig hoofdtrainer Huub Stevens en werd uitgeleend aan een kleine club uit zijn thuisland. “Ik zat er mentaal doorheen. En wanneer je je zwak voelt zijn drugs nooit ver weg in Brazilië”, zo blikt Reis nu terug in gesprek met ELF Voetbal. “Na een half jaar keerde ik terug naar PSV. Ze wisten toen al dat ik een verslaving had.”

“Fred Rutten (Stevens’ opvolger, red.) wilde mij helpen. Hij was als een vader voor jonge spelers. Ze stelden voor om naar een afkickkliniek te gaan. Maar ik was daar op dat moment niet klaar voor. Als je gaat, moet je er ook zelf helemaal achter staan”, aldus Reis, die er toen nog niet klaar voor was. “Pas toen PSV mij had ontslagen en ik in Brazilië zat, met mijn vrouw en zoon, nam ik het besluit om af te kicken. Dat lukte.”

Reis keerde opnieuw terug naar Nederland, maar zijn problemen waren er nog. “Ik was zonder familie in Nederland, gedeprimeerd. Ik wilde geen drugs gebruiken, dus nam ik alcohol. Zo is het gebeurd. Ik heb ervan geleerd. Drugs gebruikte ik wel in Brazilië, niet in Nederland.”

WEDSTRIJDSHIRTJE WINNEN? Volg ons dan via FACEBOOK!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.