PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Ajax, AZ en PSV duperen het betaalde voetbal met actie’

Voor 1 september zal de bal niet meer rollen in het betaalde voetbal in Nederland. En daarna hoogstwaarschijnlijk zonder publiek. Een dure misrekening vindt journalist Willem Vissers omdat er volgende week in Duitsland gewoon weer gaat worden gespeeld.

Hij prijst onze Oosterburen dan ook. “Duitsland heeft gewoon gewacht tot er duidelijkheid was over wat er nog mogelijk zou zijn. Dat hadden wij ook moeten doen. Had best gekund, bijvoorbeeld half juni. De spelers trainen toch wel door. Dan hadden we de competitie ook kunnen uitspelen, al was het zonder publiek geweest. Dan was er weer wat gebeurd in het land, waar heel veel mensen zich tegelijk op hadden kunnen verheugen.”

Vissers beaamt dat er een groot verschil in schade zit tutssen beide landen. Maar stelt hij: “In Nederland is het besluit om te stoppen veel te snel genomen. Voor de KNVB een beslissing had genomen, zeiden grote clubs als Ajax, AZ en PSV al: stoppen. Allemaal om hun eigen redenen. Als een Overmars van Ajax al om een stop roept, terwijl de KNVB nog bezig is met verkennen van de opties, dan wordt het wel moeilijk.”

“Als de clubs en de KNVB met elkaar over straat rollen, wordt het voor het kabinet wel heel makkelijk om te zeggen: waarom zouden wij ons nog inspannen voor het voetbal?”, aldus Vissers. “Je moet het dus heel graag willen en eendrachtig strijden voor hervatting. Dat heeft het voetbal niet gedaan. Het Nederlandse voetbal heeft ook geen sterke lobby richting Den Haag. Ze hebben het verkloot en uit hun handen laten glippen.”

WEDSTRIJDSHIRTJE WINNEN? Volg ons dan via FACEBOOK!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.