PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Scheidsrechter over grootste fout: ‘Ik hoopte dat Ronaldo zou missen’

Howard Webb staat bekend als een topscheidsrechter maar ook die maken uiteraard fouten. Dit zegt in een gesprek met het medium The Athletic.

Zijn grootste blunder maakte hij in het duel tussen Manchester United en Tottenham Hotspur. Hij gaf in 2009 een penalty aan Manchester United, waar destijds Christiano Ronaldo speelde, maar dat bleek niet terecht te zijn.

“Ik zag dat Carrick eerst bij de bal was en dat de keeper tegen hem aan klapte. Het was een makkelijke keuze voor mij. Ik verwachtte de gebruikelijke korte protesten, maar niet de ongelooflijke en absolute verbazing en het ongelooflijk op het gelaat van Gomez.”

“Dat was binnen een paar seconden duidelijk. Ik bleef achter met de beslissing die ik had genomen, zonder het bewijs dat ik het verkeerd had. Ik had alleen dat onderbuikgevoel. Ik hoopte maar dat (Cristiano, red.) Ronaldo zou missen. Maar dat deed hij niet.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.