PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Rene van der Gijp aangevallen met hamers: ‘Dan ben je dood’

Voetbalanalist Rene van der Gijp is maandag slachtoffer geworden van een brute aanval. Hij werd namelijk door drie mannen belaagd die met een hamer op zijn autoruim insloegen. Dit verteld hij in de uitzending van Veronica Inside.

“Ik stond met de auto voor het hek, om het hek te openen”, opent Van der Gijp in het voetbalpraatprogramma. “Opeens sprongen er drie gasten vanuit het niets voor mijn auto. En die begonnen als idioten met hamers op die auto in te slaan. Je schrikt je wel de tering, maar ik kon nog achteruitrijden en wegkomen. Ik heb geen kogelvrij glas in mijn Mercedes zitten, maar wel van die ramen die je niet doorkrijgt.”

Dat glas heeft ‘Gijp’ weten te redden. “Dat is er ooit door de eerste eigenaar in laten zetten, dat wist ik zelf ook niet, hoor. Normaal heb je aan één klap voldoende, volgens mij. Of ze wat riepen? Nee, ze renden als een wilde om die auto heen.”

In februari was hij nog slachtoffer van een inbraak in zijn huis. Hij weet niet of dit dezelfde daders waren. “Mijn zoon heeft gelijk de politie gebeld. Ze nemen het wel heel serieus en hebben ook iedere dag contact met mij. Ze proberen om heel veel in mijn buurt te surveilleren en het in de gaten te houden. Ook zij weten het natuurlijk niet. Ik moet wel zeggen: als je één klap op je kop krijgt zoals zij op die ramen gaven, dan ben je dood.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.