‘PSV wil Michal Karbownik halen als vervanger van Ricardo Rodriguez’

PSV heeft een opvolger in het vizier voor de vertrekkende Ricardo Rodriguez. De Poolse linksback Michal Karbownik is namelijk een kandidaat voor deze vacature. Hij speelt in eigen land voor Legia Warschau.

De Belg Chris Philipps – tegenwoordig actief in Lommel – speelde jarenlang samen met Karbownik bij Legia. Hij vertelt dat ‘Karbo’ eigenlijk rechtsbenig is, maar ook een prima linker heeft. “Zelf heb ik hem bovendien vooral leren kennen als middenvelder. Dat is goed voor een jonge speler, want zo kan je in de ploeg geraken door ergens te depanneren. Zoals hij nu dus links achterin. Op die manier kan je trouwens pas echt je beste plek vinden.”

“Ik was wel verrast om te horen dat hij tegenwoordig als verdediger speelt”, vervolgt Philipps over het PSV-target. “Zoals ik hem ken is hij immers toch vooral op het offensieve aspect gericht, toen vaak als nummer acht”, aldus de controleur, die zijn ex-ploegmaat dus eerder omschrijft als een type-Ruud Vormer. Zo getuigen ook diens totaal van zes assists in de voorbije campagne. “Hij is goed aan de bal, heeft een prima pass in de benen en beschikt vooral over een uitstekende visie. Een meerwaarde in het combinatiespel dus, al is Karbo niet de man van flitsende dribbels of doorsteekpassjes. Ook is hij best snel, maar een wervelwind kan ik hem toch net niet noemen.”

“Tot slot was er op defensief vlak hier en daar nog wat schaafwerk aan, maar naar wat ik hoor kwijt hij zich vandaag wel plichtbewust van zijn defensieve taken. Die progressie heeft hij dus alvast gemaakt. Als hij dat kan volhouden, zie ik hem als fullback wel ver geraken. Volgens mij is het misschien zelfs wel de beste positie voor hem, zeker nu dat soort profielen in trek zijn”, blikt Philipps vervolgens al even vooruit. “Ik heb opgevangen dat er een aantal clubs geïnteresseerd zijn, maar ik hoop wel dat hij niet te snel wil gaan. Een ploeg als Club Brugge of PSV kan een ideale tussenstap vormen op weg naar een van de topcompetities.”

Formule1 Volg ons via FACEBOOK en maak kans op een OFFICIEEL WEDSTRIJDSHIRT!!!
Nog niemand reageerde.

Reageer