‘PSV-boodschap wijst op groot drama voor Eredivisie’

Toon Gerbrands de algemeen directeur van PSV liet vanmiddag in een podcast van de Telegraaf weten dat de club een speler voor miljoenen moet verkopen om de strijd te kunnen winnen van het coronavirus.

Volgens Gerbrands zijn er ‘maar weinig knokken waar we aan kunnen draaien’. “Ons kapitaal staat op het veld. Bij AZ heb ik ooit een situatie gehad dat we ook grote problemen moesten oplossen en dan moet je misschien wel denken aan het doen van een transfer om een gat te gaan dichten”, aldus de bestuurder.

De PSV-directeur claimt dat er geen concrete plannen liggen. Wel komt hij met een waarschuwing. “Dat staat nu nog niet in onze plannen, maar ik kan wel voorspellen dat áls dat bij ons een issue gaat worden, dat de rest van de Eredivisie een groter probleem heeft.”

Gerbrands hoopt op een loonoffer van de selectie. Dat is volgens hem ‘onvoorwaardelijk’. “Als er allerlei voorwaarden aan worden gesteld en een club zou zijn werk niet meer kunnen doen, dan komen we misschien zelfs van de regen in de drup. Het businessmodel van het Nederlandse voetbal is gebaseerd op twee dingen: Europese resultaten boeken en ook in- en uitgaande transfers. Als dat aan elkaar gekoppeld gaat worden, dan is het bijna onwerkbaar voor ons.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.