PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘FIFA wil komend seizoen vijf á zes wissels gaan toestaan’

Als het aan de wereldvoetbalbond FIFA ligt dan zal er komend seizoen meer gewisseld gaan worden op de velden. Dat bevestigt een woordvoerder van de bond tegenover het medium Sky Sports.

De FIFA heeft een voorstel ingediend bij de IFAB om vijf wissels toe te passen. De wijziging zou alleen tot de zomer van 2021 gelden om de spelers te beschermen, omdat ze in kortere tijd de competities moeten spelen. Tijdens eventuele verlengingen zou dan bovendien ook nog een zesde wisselspeler toe worden gestaan.

De verwachting is dat de IFAB deze week nog beslist of de regel doorgevoerd gaat worden. De FIFA wil wel dat er tijdens de wedstrijd maar drie wisselmogelijkheden zijn buiten de rust om. Dit om te voorkomen dat het spel te vaak stil ligt.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.