‘PSV en Feyenoord strijden om speler van VVV Venlo’

Zowel PSV als Feyenoord strijden om de handtekening van VVV-speler Tobias Pachonik. In 2019 kwam hij transfervrij naar Nederland. De Duitser, geboren in Marktoberdorf nabij de grens met Oostenrijk, werd vlak daarvoor bij zijn Carpi FC 1909 nog uitgeroepen tot de beste rechtsback van de Italiaanse Serie B.

Spartak Moskou, Besiktas, Fulham en Wigan Athletic benaderden hem. Het was dan ook een grote verrassing dat hij uiteindelijk voor een driejarig contract in Limburg koos.

Eerder kwam Pachonik al uit voor de amateurclubs TSV Marktoberdorf, SpVgg Kaufbeuren en TSG Thannhausen, tot hij in 2014 zijn profdebuut maakte namens 1. FC Nürnberg. Via de Stuttgarter Kickers en Schalke 04 belandde de elfvoudig jeugdinternational in 2017 bij Carpi in Italië. Eerder dat jaar was Pachonik nog op proef bij Willem II, maar ondanks het feit dat hij tijdens een trainingskamp best een goede indruk achter had gelaten, boden de Tilburgers hem geen contract aan.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.