PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

“Er gaan echt elf clubs uit de Eredivisie omvallen”

Analist Jan van Halst denkt dat de coronacrisis gaat zorgen voor een drama in de voetballerij. Tot 1 september wordt er sowieso niet meer gevoetbald en het is nog maar de vraag of er daarna wel met publiek zal worden gespeeld.

“Youri (Mulder, red.) en ik hebben elkaar vanmiddag geappt en we hebben snel een rekensommetje gemaakt, maar er gaan echt elf clubs uit de Eredivisie omvallen”, stelt Van Halst in het Ziggo Sport-programma Paniekvoetbal. “Ajax, PSV, Feyenoord en AZ kunnen nog wel overeind blijven, die hebben wel een financiële buffer.”

“Dan heb je nog Vitesse, FC Twente en FC Utrecht, die hebben eigen investeerders”, vervolgt Van Halst. “Dan hoop je dat die het verschil willen overbruggen. En de rest gaat allemaal omvallen. Dan heb ik het alleen over de Eredivisie.”

Volgens de voetbalanalist zijn er twee opties voor de clubs. “Enerzijds moet er vanuit de overheid een noodfonds aangevuld worden, net zoals we in de cultuursector hebben gedaan. Anderzijds zullen de kosten naar beneden moeten en zullen de spelers qua salarissen een gebaar moeten maken.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.