Andy van der Meyde als PSV-speler: “Ik was zo ongelooflijk dik, jongen”

Andy van der Meyde verruilde in het verleden Everton voor een laatste kans in het betaalde voetbal bij PSV. Het draaide uit op een fiasco. Hij kwam geen minuut in actie voor de Eindhovense ploeg.

In een interview met Voetbal International haalt hij zich voor de geest: “Ik was pas 29 jaar, wilde ergens fit worden, opnieuw voetballen. Na een jaar niks doen ben ik bij het tweede van Ajax gaan trainen, maar al heel snel belde Erik ten Hag mij. Of ik niet naar Eindhoven wilde komen, Fred Rutten wilde me een kans geven bij PSV.”

Van der Meijde maakte echter totaal geen indruk: “Ik was zo ongelooflijk dik, jongen. Ik deed maar wat, omdat ik toch niks meer had om voor te leven. Ik had een jaar stilgestaan en alles gedaan wat God verboden heeft. Ik had eerst een half jaar hard en goed moeten trainen, zorgen dat ik weer helemaal fit was om het dán weer te proberen. Nu kwam PSV te snel.”

De oud-Ajacied kwam wél hardhandig in aanraking met de harde kern: “Stond ik daar in mijn onderbroekje in een hok. Had teammanager Mart van den Heuvel lekker geregeld. Hij zei: Andy, loop even mee, er zijn wat supporters die je even willen zien. Die lui wilden zien of ik een Ajax-tattoo had, maar ik had er een karper overheen laten zetten. Als je er heel even over nadenkt, kan het natuurlijk niet wat daar is gebeurd. Wat denk je wat ze hadden gedaan als ik die tattoo nog had gehad? Dan hadden ze me in mijn onderbroek De Herdgang afgejaagd.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.