PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Ajax heeft harde en duidelijke boodschap aan andere clubs’

Ajax gaat komend seizoen een bijdrage storten voor andere clubs maar dit zal geen fortuin zijn. Het blijft bij een beperkt percentage volgens journalist Valentijn Driessen.

“Dat denkt de hele Eredivisie en de hele Eerste Divisie, maar ik denk dat dat niet gaat gebeuren”, vertelt de chef voetbal van De Telegraaf. “Ajax heeft gezegd dat ze wel iets gaan doen aan die solidariteitsbijdrage, maar die gaan al dat geld echt niet over de balk smijten. Ajax heeft het zelf ook heel hard nodig.”

Driessen wijst op de dure huishouding, het dreigende megaverlies en de onzekere toekomst qua fans/sponsoring. “Die houden de hand op de knip.” Daar voegt hij aan toe: “Ajax is natuurlijk niet vergeten hoe ze zijn behandeld door andere clubs.” Zo spande PEC Zwolle een arbitragezaak aan en leverde de veranderagenda vrij weinig op. “En nu moet Ajax die clubs sponsoren? Moreel zijn ze het natuurlijk wel verplicht.”

Tot slot stelt Driessen: “AZ heeft voorgesteld om vijftien tot 25 procent van de Europese inkomsten beschikbaar te stellen. Nee, tot dusverre niet. Ajax gaf geen enkele sjoege en bleef steken op vijf procent, wat al tien procent minder is dan AZ. Maar Ajax heeft weer meer te verdelen als ze zich plaatsen voor de groepsfase van de Champions League.”

WEDSTRIJDSHIRTJE WINNEN? Volg ons dan via FACEBOOK!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.