PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

BREAKING: ‘Géén Eredivisie-voetbal voor 1 september’

De kans is levensgroot dat er de komende maanden nog niet gaat worden gevoetbald in de Eredivisie. Dit weet het Algemeen Dagblad te melden.

“Deze week komt er dan eindelijk duidelijkheid over het lot van de eredivisie en eerste divisie. Dinsdagavond is eerst het kabinet aan zet, de komende dagen de KNVB, de UEFA en de clubs zelf. Vanaf 1 september pas weer voetbal, dat is nu het verwachte scenario. ”

“Wellicht gaat morgenavond bij de persconferentie van Mark Rutte al de stekker eruit. Indirect dan toch, omdat de premier aankondigt dat er tot 1 september een verbod blijft op alle evenementen met een vergunningsplicht. Dat verbod loopt nu tot 1 juni. Vertegenwoordigers uit het betaald voetbal verwachten een verlenging, omdat de regering geen enkel risico voor de volksgezondheid wil. Dat maken ze op uit hun rechtstreekse gesprekken met de politiek.”

Daar voegt het AD aan toe: “Als het kabinet inderdaad zo’n besluit neemt, zou je nog kunnen discussiëren over de status van competitievoetbal zonder publiek. Maar daarvan is duidelijk dat veel burgemeesters zulk soort duels niet willen. Zij vrezen dan voor een oploop van fans buiten de stadions.” Bovendien stopt een aantal clubs graag zelf per direct.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.