‘Harde clash op komst tussen Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie’

Er dreigt een clash tussen de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie. En dit heeft alles te maken met de ontwikkelingen die de coronacrisis met zich meebrengen. Dit weet journalist Valentijn Driessen van de Telegraaf te melden.

Driessen schrijft namens de krant: “De Eredivisie, met Ajax, AZ, Feyenoord en PSV voorop, wil door met twintig ploegen. RKC en ADO Den Haag handhaven zich, hoewel ze op directe degradatieplaatsen staan. SC Cambuur en De Graafschap promoveren, omdat ze op directe promotieplaatsen staan in de Eerste Divisie. Met twintig ploegen zijn er vier speelronden extra waarmee seizoenkaarthouders voor 50% gecompenseerd zijn voor gemiste duels dit seizoen.”

FOX Sports zou óók geholpen zijn met die structuur. Vanuit de Keuken Kampioen Divisie geeft men echter tegengas. “De Eerste Divisie vindt promotie voor SC Cambuur en De Graafschap prima, maar dan moeten RKC en ADO degraderen. Het tweede profniveau is vanwege financiële compensatie met frisse tegenzin akkoord gegaan met in hun ogen vier onaantrekkelijke Jong-teams (Ajax, AZ, PSV, FC Utrecht) en heeft de 38 speelronden hard nodig voor recettes en horeca-inkomsten.”

Veertien ‘zelfstandige clubs’ is voor de Eerste Divisie niet bespreekbaar, zeker zonder financiële compensatie. “Alleen moet de Eredivisie iedere euro tweemaal omdraaien, want anders vallen clubs om. De Eerste Divisie herinnert de Eredivisie en zeker de topvier nu fijntjes aan de veranderagenda. Daarin moest de Eredivisie inkrimpen van 18 naar maximaal 16 clubs en nu nemen ze een optie op 20 clubs.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.