‘Er moet straks gevoetbald worden met mondkapjes’

Een groep burgemeesters heeft het kabinet gevraagd om alle evenementen te schorsen tot 1 september vanwege de coronacrisis. Dit zou dan ook betekenen dat voetballen voor publiek uitgesloten is.

Een alternatief is om te voetballen zonder fans, maar vanzelfsprekend lopen ook spelers en stafleden dan nog gevaar. Anderhalve meter afstand houden is immers (haast) niet mogelijk. De Belgische viroloog Marc Van Ranst komt nu met dé oplossing: voetballen met mondkapjes.

“Spelen met mondkapjes is een mogelijkheid. Er zijn ook kapjes die bijvoorbeeld door wielrenners of American Footballspelers onder bepaalde omstandigheden worden gedragen”, vertelt de viroloog in de Franse krant Le Soir. “Die zijn geschikt en makkelijker verkrijgbaar. Je vindt ze ook wel op internet.”

Van Ranst stelt dat voetballen met publiek pas mogelijk is zodra ‘het risico op besmetting tot een aanvaardbaar niveau is teruggebracht’.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.