PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘UEFA wil finales drie maanden verplaatsen’

De UEFA hoopt de finales van de Europa en Champions League voor eind augustus te kunnen inplannen. Dit weet de Engelse zender BBC te melden. De bond lijkt hiervoor twee scenario’s in het hoofd te hebben.

De bekers zouden volgens de oorspronkelijke planning verdeeld moeten worden op woensdag 27 mei en zaterdag 30 mei, maar dat zit er vanzelfsprekend niet meer in na het uitbreken van het coronavirus. Volgens de BBC heeft de UEFA nu de data 26 en 29 augustus in zijn hoofd. De Europese voetbalbond zal eind april overleggen over de afwikkeling van de internationale competities.

Men lijkt twee opties voor de opzet van het toernooi te hebben: een regulier Europees speelschema met midweekse wedstrijden of een ‘mini-toernooi’, met alle resterende rondes direct na elkaar in ongeveer één week tijd. Zowel de Champions League als de Europa League zijn gevorderd tot de achtste finales. In de Champions League zijn enkele returnwedstrijden al gespeeld, terwijl de Europa League-clashes Internazionale-Getafe en Sevilla-AS Roma vóór het heenduel al afgelast waren.

WEDSTRIJDSHIRTJE WINNEN? Volg ons dan via FACEBOOK!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.