‘Burgemeester laat concerten in PSV-stadion voorlopig doorgaan’

John Jorritsma de burgemeester van Eindhoven was heel resoluut in zijn stelling dat er geen voetbal gaat worden gespeeld tot deze zomer. Opvallend is wel dat de concerten die staan gepland in het Phillips Stadion nog gewoon staan.

Het Eindhovens Dagblad schrijft: “Burgemeester John Jorritsma van de gemeente Eindhoven zet nog geen streep door de concertenreeks ‘Groots met een zachte G, van Guus Meeuwis’, die vanaf 10 juni meerdere dagen op rij tienduizenden mensen samenbrengt in het Philips Stadion. Een woordvoerder liet donderdag weten dat de gemeente wel voortdurend in goed overleg staat met de organisatoren achter de shows van zanger Guus Meeuwis.”

De concerten zouden op 10 juni starten, maar Jorritsma wacht het kabinetsbesluit van 21 april af. “Daarin wordt duidelijk op welke manier de samenleving verder kan, na een eerder ingestelde ‘intelligente lockdown’. Volgens de huidige regels kunnen de concerten in ieder geval onmogelijk doorgaan. Deze gelden voor evenementen tot 1 juni.”

Jorritsma was eerder wel duidelijk over het betaald voetbal in Eindhoven, zoals de thuisduels van PSV. “Aangenomen wordt dat alle betrokkenen bij de concerten van Meeuwis wachten op het overheidsbesluit van 21 april, zodat een afgelasting door Meeuwis c.s verzekeringstechnisch beter afgehandeld kan worden.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.