PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Zaakwaarnemer verwacht ingrijpende veranderingen: “Supporters accepteren dat niet meer”

Zaakwaarnemer Rob Jansen denkt dat het coronavirus de voetbalwereld erg gaat veranderen. Dit zegt hij in een gesprek met het Algemeen Dagblad.

Waar een groot gedeelte van Nederland nog sceptisch is, weet de zaakwaarnemer zeker dat de grote bedragen niet meer gaan voorkomen. “Salarissen zullen noodgedwongen worden aangepast, transfersommen en makelaarsbonussen zullen een flink stuk lager gaan uitvallen. Daar is niets mis mee.”

Jansen merkt dat vaak sceptisch wordt gereageerd op zijn mening, omdat hij zaakwaarnemer is. Hij vindt dat echter niet terecht. “Er zijn slechte zaakwaarnemers en er is een groep zaakwaarnemers die het wel correct probeert te doen. Zoals er slechte spelers in het betaalde voetbal rondlopen. En slechte trainers. Maar ook slechte journalisten. Ik heb dat altijd gezegd.”

“Of de transfersommen omlaag gaan? Voor deze zomer wel, dat is duidelijk. Ethisch is het onmogelijk dat clubs nog honderd miljoen neertellen voor een speler terwijl supporters van die clubs naar de gaarkeukens moeten voor eten. Supporters accepteren dat simpelweg niet meer. Dat zou ook krankzinnig zijn.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.