‘Grootverdieners PSV moeten offer maken vanwege coronacrisis’

Harrie Timmermans, voorzitter van de supportersvereniging PSV,is van mening dat het niet moet worden uitgesloten dat de topverdieners bij PSV salaris moeten gaan inleveren. Dit omdat de club vanwege de coronacrisis tientallen miljoenen euro’s dreigt kwijt te raken.

Timmermans vindt dat de salarissen van directeuren en spelers best naar beneden mogen worden bijgesteld als dat nodig is. “Er mag in barre tijden zeker een beroep worden gedaan op de solidariteit en loyaliteit van de PSV-supporters. Dat moet dan wel gepaard gaan met offers van de grootverdieners. Samen door de crisis”, zegt de voorzitter van de supportersvereniging in het Eindhovens Dagblad. In Nederland worden spelers, in tegenstelling tot de spelers in veel grote competities, nog niet op salaris gekort tijdens de coronacrisis.

Als PSV nog lange tijd zonder publiek moet spelen, zal dat de club enkele tientallen miljoenen gaan kosten. “Het mooiste zou zijn als er op een gepast moment een gebaar komt vanuit de spelersgroep. Ik weet zeker dat dat ook helpt om supporters in moeilijke tijden over de streep te trekken, als aan hen iets gevraagd wordt in het belang van de club”, aldus Timmermans.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.