“Hoe kan je in vredesnaam je eigen omroep aanklagen?”

De coronacrisis treft alles en iedereen en ook de voetballerij is slachtoffer. Zo zitten ook veel analisten momenteel zonder werk maar hoeft de zender FoX Sports niet te vrezen voor juridische stappen. In tegenstelling tot het Engelse BT Sport.

Volgens The Daily Mail vrezen Britse voetbalanalisten hun inkomsten mis te lopen nu de bal niet rolt. Zij hebben daarom een advocaat in de arm genomen. Bij de sportzender BT Sport zijn Rio Ferdinand, Jeremaine Jenas en ‘onze eigen’ Robin van Persie actief, maar zij krijgen geen bijval van bijvoorbeeld Ali Boussaboun.

“Ik zou nooit een rechtszaak tegen de zender aanspannen, zij zitten ook met de handen in het haar”, vertelt de oud-voetballer aan het Algemeen Dagblad. “Als iemand op de grond ligt, ga ik niet natrappen. Je moet ook nooit vergeten wat iemand voor je gedaan heeft. FOX geeft mij de kans om iets heel leuks te doen.”

Leonne Stentler is dat evenmin van plan. “Ik neem aan dat iedereen er hier wel nuchter in staat, hoe kan je in godsnaam je omroep aanklagen? Die kan hier niets aan doen, ze zitten zelf ook in problemen. Ik maak me meer zorgen om de omroepen dan analisten die even niets te doen hebben. Ronald de Boer heeft toch ook wel wat anders?”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.