PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Grote verandering verwacht: “Voetbalhuis staat in de fik”

Theo van Seggelen zegt in een gesprek met Voetbal International dat er vanwege de coronacrisis veel zal gaan veranderen in het voetbal. Dit hele gebeuren heeft namelijk grote consequenties voor het voetbal in binnen en buitenland.

De oud-voorzitter van de FIFPro en VVCS ziet dat de sponsorinkomsten opdrogen en dat dit niet snel zal veranderen. “Het voetbalhuis staat in de fik en de spelers gaan dat keihard merken. Er is geen vakbond, ook de FNV niet, die de salarissen kan betalen.”

“Ik vind het ongelooflijk hoe er nu overal druk ontstaat op spelers om loon in te leveren. Dat irriteert me enorm, vragen ze dat dan ook aan de bankdirecteuren of sowieso bij de ING of welke bank ook aan medewerkers? Bij verzekeringsmaatschappijen?”

Van Seggelen verwacht dan ook dat de komende jaren ingrijpende veranderingen gaan plaatsvinden. “Dit is echt zoveel meer dan een normale crisis. Waarom denk je dat de makelaars zo ongerust zijn? Het hele voetbalmodel kon weleens radicaal op de schop gaan. Terug naar normale contracten, minder transfers.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.