Eindhovense burgemeester: “Wat de KNVB ook wil, het gebeurt niet”

PSV zal half mei nog niet terugkeren op het trainingsveld op de trainingen te hervatten. De Eindhovense burgemeester John Jorritsma wil niet dat er voor juni gaat worden getraind in zijn gemeente.

Eerder liet Jorritsma in een onderhoud met Omroep Brabant weten dat hij niet wil dat de Eredivisie na 1 juni wordt hervat. Dat de KNVB op 19 juni verder wil met de Eredivisie, vindt hij hoe dan ook onwenselijk. “Zelfs als er vanaf 1 juni wel weer mag worden getraind, ja. Overigens acht ik die kans uitgesloten. Ik zie door het coronavirus op dit moment om me heen meer ellende dan hoop. Voetbal moet op dit moment helemaal geen onderwerp van discussie willen zijn. Dat is niet in het belang van de KNVB.”

PSV, AZ en Ajax, die aangaven het seizoen te willen beëindigen, hebben volgens Jorritsma het goede voorbeeld. gegeven. “Ik begrijp heel goed de KNVB-belangen, maar de medische en economische belangen zijn vele malen groter. Elke dag overlijden er nog meer dan honderd mensen en op de ic’s vechten de mensen voor hun leven. Bij het bedrijvenloket dat we hier in Eindhoven openden, waren in enkele uren tijd 4.400 aanmeldingen. Deze hard getroffen ondernemers, die zakelijk echt heel veel pijn hebben moeten lijden, kan ik niet met droge ogen vertellen dat het voetbal gewoon doorgaat.”

Jorritsma verwacht dat ook wedstrijden zonder publiek mensen zullen aantrekken. “Voetbal is een sport van het volk. De gemeente Eindhoven doet er gewoon niet aan mee”, herhaalt hij. “Enerzijds, omdat we het publieksverbod niet kunnen handhaven en anderzijds omdat het voor ons geen uitgemaakte zaak is dat voetbal in juni de voorkeur krijgt boven andere evenementen in de regio”, aldus de burgemeester, die verwacht dat de KNVB de Eredivisie alsnog zal afblazen. “Het is jammer dat de bond niet nu al zelf de verantwoordelijkheid neemt. PSV, Ajax, AZ en andere clubs beseffen dat zij onderdeel uitmaken van de samenleving en er niet boven staan.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.