PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Ajax hard geraakt door transfermarkt, Feyenoord en PSV ook de klos’

Het is crisis momenteel in de wereld en ook zeker in de voetballerij. Vanwege de coronacrisis komen er amper inkomsten binnen bij de clubs terwijl de uitgaven wel gewoon doorgaan. Daarnaast dreigt er ook een flinke strop te komen op de transfermarkt.

De Volkskrant schrijft: “De waarde van voetballers is door de coronacrisis met miljoenen euro’s gedaald. Transfermarkt.com, toonaangevend op transfergebied, devalueert woensdag de geschatte waarde van alle spelers. Spelers die voor 1998 zijn geboren worden 20 procent minder waard, voetballers die na 1998 het levenslicht zagen verliezen 10 procent. In totaal bedraagt de afwaardering ruim 9,2 miljard euro.”

In Nederland zal vooral Ajax dat merken. “Ajax heeft van de Nederlandse clubs de meeste dure spelers onder contract staan en zal volgens Transfermarkt.com 79 miljoen aan transferwaarde inleveren. De marktwaarde van Donny van de Beek zakt bijvoorbeeld van 55 miljoen naar 44 miljoen euro. PSV (25 miljoen waardeverlies) en Feyenoord (15,5 miljoen) zien minder potentiële transferopbrengsten verdampen.”

Het is uitzonderlijk dat de website voor een algehele afwaardering kiest. Waardeverlies is normaliter alleen zichtbaar bij individuen.

WEDSTRIJDSHIRTJE WINNEN? Volg ons dan via FACEBOOK!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.