‘KNVB laat 21 april weten of de competitie zal doorgaan of niet’

De KNVB zal tijdens een vergadering van 21 april laten weten of de Eredivisie nog zal worden afgemaakt of niet. Dit weet de Telegraaf te melden. Op die datum zal minister-president Mark Rutte een persconferentie geven over eventuele maatregelen na 28 april.

Er wordt nu gehoopt dat vanaf die datum de regels versoepeld worden, zodat er na een korte voorbereiding alsnog gevoetbald kan gaan worden. Indien dit niet mogelijk is, ligt het volgens De Telegraaf voor de hand dat in een later stadium een streep door het huidige seizoen zal worden gezet.

De competitie kan alleen worden gestopt door de KNVB zelf via een bestuursbesluit van directeuren Eric Gudde en/of Jean-Paul Decossaux. Dit moet bovendien dan goedgekeurd worden door de raad van commissarissen van de voetbalbond. Advocaat Jan Kabalt zocht uit dat de KNVB nu al een streep door het seizoen kan zetten, omdat in het Reglement Wedstrijden Betaald Voetbal staat opgenomen dat het seizoen eindigt op 24 mei. Tot 1 juni zal er sowieso geen betaald voetbal mogelijk zijn in Nederland. Bij een overleg tussen alle clubs uit de Eredivisie afgelopen donderdag werd dit ook al aangegeven door de jurist van AZ.

Formule1 Volg ons via FACEBOOK en maak kans op een OFFICIEEL WEDSTRIJDSHIRT!!!
Nog niemand reageerde.

Reageer