PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘PSV wilde in de zomer 15 miljoen euro betalen voor Steven Berghuis’

Afgelopen zomer was PSV in de markt voor Steven Berghuis. Tot een transfer kwam het niet omdat Feyenoord absoluut niet in gesprek wilde met de concurrent. Vervolgens verlengde Berghuis zijn contract bij de Rotterdammers met een seizoen. Ze hopen nu dat hij nog een seizoen langer blijft.

Berghuis kreeg na de komst van Dick Advocaat in oktober de aanvoerdersband om zijn arm geschoven en sindsdien verloor Feyenoord geen enkele Eredivisie-wedstrijd. Vorig jaar slaagde de Rotterdamse club erin om hem een nieuw contract te laten tekenen. Daarmee werd Berghuis de best betaalde speler in De Kuip.

Met de contractverlenging tot medio 2022 werd PSV buitenspel gezet. De Eindhovense club was bereid vijftien miljoen euro te betalen voor Berghuis, zo meldt Voetbal International nu. Opvallend genoeg weet Feyenoord daar ‘officieel’ niets van, omdat men in Rotterdam-Zuid niet eens wilde praten.

De voorbije weken zette Berghuis de deur open voor een herkansing in het buitenland, nadat hij flopte bij Premier League-club Watford, maar de coronacrisis lijkt die plannen op zijn kop te zetten. ‘Berghuis heeft in zijn nieuwe contract een clausule laten opnemen dat Feyenoord zal meewerken bij een marktconform bod’, voegt VI eraan toe.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.