‘Ajax wilt dat het seizoen nu stopt en hekelt de UEFA en KNVB’

Ajax is niet blij met het standpunt van zowel de UEFA als de KNVB. Zij willen dat de Eredivisie gewoon wordt afgemaakt. De Amsterdammers vinden hiermee dat de KNVB zich verschuild achter de UEFA en ze stellen dan ook voor om het seizoen te beeindigen. Marc Overmars doet tegenover de Telegraaf zijn verhaal.

Ajax hekelt met name de houding van de KNVB. “Ik had gehoopt dat de KNVB een zelfstandige beslissing zou nemen, maar in plaats daarvan verschuilt men zich achter de UEFA”, laat de directeur spelersbeleid optekenen.

Volgens Overmars is de UEFA meer bezig met geld dan met de volksgezondgheid. “Wij zijn in Nederland niet zo afhankelijk van de tv-gelden als de competities in Spanje, Engeland, Italië en Duitsland. Ik denk dat de grote landen de UEFA onder druk hebben gezet om ten koste van alles door te voetballen. En de UEFA heeft daar ook baat bij, omdat het wel of niet uitspelen van de Champions League een verschil betekent van honderden miljoenen euro.”

“Ik vergelijk de UEFA en de KNVB op dit moment een beetje met de Amerikaanse president Donald Trump van een week geleden: de economie is belangrijker dan het coronavirus. Hallo! Er gaan in Nederland elke dag meer dan honderd mensen dood aan de gevolgen van het coronavirus”, klinkt Overmars zeer kritisch.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.