PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Arjen Robben zet drie Nederlanders in zijn elftal met favoriete medespelers’

Op verzoek van de Spaanse krant Marca heeft Arjen Robben een team samengesteld waarin zijn favoriete medespelers de hoofdrol spelen. De dribbelaar speelde achtereenvolgens bij Groningen, PSV, Chelsea, Real Madrid en Bayern Munchen.

In het ideale elftal van Robben staat Manuel Neuer onder de lat, terwijl de backposities worden ingevuld door Philipp Lahm en David Alaba. In het centrum van de verdediging is plaats voor John Terry, ploeggenoot van de Nederlander tussen 2004 en 2007 en Real-boegbeeld Sergio Ramos. Kort voor de defensie staat Mark van Bommel, voormalig teamgenoot bij PSV en Bayern opgesteld. Naast de Limburger staat Frank Lampard, de huidige manager van Chelsea.

Wesley Sneijder staat aan de rechterkant van het middenveld geposteerd. De eveneens gestopte spelmaker maakte Robben mee bij Real en het Nederlands elftal. Samen haalden ze met Oranje in 2010 de finale van het WK, door Spanje met 0-1 gewonnen. Aan de linkerkant krijgt Franck Ribéry, tegenwoordig uitkomend voor Fiorentina, een basisplaats. Ruud van Nistelrooij, die samen met Robben op enkele grote toernooien actief was namens Oranje, is de aanvalsleider. Kort daarachter fungeert Thomas Müller als een soort schaduwspits.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.