‘Eredivisie-ploegen krijgen dramatisch nieuws over coronavirus’

Veel clubs uit het Nederlandse betaalde voetbal hopen nog dat de competitie uitgespeeld kan worden maar volgens journalist Valentijn Driessen is dit tegen beter weten in. Dit voorspelt hij in de Telegraaf.

Hij schrijft namelijk: “Met 132 coronadoden en 529 nieuwe opnames van coronapatiënten zondag is het een illusie dat het kabinet dinsdag een verruiming vanaf 6 april van de huidige coronamaatregelen afkondigt. Dat sportclubs dan opengaan, profclubs mogen trainen en wedstrijden (desnoods zonder publiek) mogen afwerken. Nederland is en blijft op slot, mogelijk tot 1 juni.”

Maar… wat moet er dan gebeuren met de Nederlandse competities? “Verklaar de twee profcompetities voor gespeeld, reik geen kampioensschaal uit, geen beker, hanteer de huidige ranglijst voor de verdeling van de Europese tickets, geen degradatie, wel promotie uit de Eerste Divisie en om alles te financieren: verdeel eventuele inkomsten uit Europees voetbal volgend seizoen eerlijk over alle profclubs. Zo’n gezamenlijk initiatief levert tevens goodwill op bij publiek en bedrijfsleven.”

Driessen gaat verder: “Er wordt pijn geleden, maar zo wordt de pijn samen geleden en samen gedeeld. Kan er voor 30 juni toch gevoetbald worden; knutsel een toernooi of korte competitie in elkaar met topwedstrijden en derby’s voor de televisiekijker en zendgemachtigden. Speciaal voor het loyale FOX. Publiek zou voor extra inkomsten kunnen zorgen, maar het lijkt een utopie dat mensen in deze onzekere tijd (wel of niet besmet, wel of niet besmet geweest) over drie maanden alweer met tienduizenden tegelijk met een gerust gevoel in een stadion durven zitten.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.