‘Roger Schmidt stuurt PSV’er direct naar de uitgang’

Er is geen toekomst meer voor Daniel Schwaab bij PSV. De nieuwe trainer Roger Schmidt ziet het niet in hem zitten en daarom wordt zijn aflopende contract niet verlengd.

De Telegraaf schrijft: “Schwaab is sinds de winterstop basisspeler onder interim-trainer Ernest Faber, maar er is geen plaats meer voor hem in de plannen van de nieuwe trainer Roger Schmidt. Zijn landgenoot staat een ander type spel voor. Dynamischer, met doordekken van de eigen goal af, waarbij automatisch veel ruimte in de rug wordt gelaten. In dat opzicht zullen door PSV andere specifieke kwaliteiten worden gewenst, dan de kwaliteiten die Schwaab bezit.”

Schmidt wil meer ‘snelheid en agressiviteit’ zien. Schwaab was lange tijd een gewaardeerde schakel bij PSV. “Schwaab werd eerder al de ’vader’ van de PSV-selectie genoemd om zijn voorbeeldgedrag als prof. De Duitser nam eind vorig seizoen afscheid, omdat hij meer bij zijn familie in Duitsland wilde zijn. Toen de vertrokken Mark van Bommel in augustus contact met hem opnam om terug te keren, stond hij alsnog open voor een verlengd verblijf in Eindhoven.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.