PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Coronacrisis zet streep door reststerende Eredivisie-seizoen’

Zolang het aantal coronabesmettingen toeneemt wordt het praktisch onmogelijk om de restant van de Eredivisie uit te spelen. Dit weet de Belgische viroloog Marc van Ranst te melden.

De KNVB heeft drie scenario’s samengesteld. Het seizoen uitspelen vóór en ná 30 juni zijn twee van de mogelijkheden, maar de viroloog van de universiteit van Leuven komt in het Algemeen Dagblad met een pijnlijke mededeling: “Ik vrees dat dit het einde het van het seizoen is.”

Zelfs met lege tribunes is dat nagenoeg onmogelijk, vindt Van Ranst. “Zonder publiek, zo gezellig is dat niet. Behalve voor de supporters, is dat ook voor de voetballers geen pretje. Neen, ga er maar van uit dat er bitter weinig sport zal zijn. Problematisch is natuurlijk dat er ook weinig tot niet getraind kan worden vanwege de maatregelen.”

Daar voegt de viroloog aan toe: “Massa-evenementen zijn de dan de laatste die weer op gang gaan komen. Ga er maar van uit dat er voorlopig geen zomerfestivals en voetbalwedstrijden zullen zijn.” Is eind augustus voetballen wél een optie? “Daar is geen eerlijk antwoord op te geven, zolang er geen piek is in de besmettingen.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.