PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Memphis Depay heeft gemengde gevoelens bij uitstellen van EK voetbal’

Gisteren besloot de UEFA om het EK Voetbal van komende zomer met een jaar uit te stellen. Memphis Depay reageerde hierop met ‘mixed emotions’. Memphis scheurde in december zijn voorste kruisband en daardoor was zijn revalidatietraject met het oog op het EK een race tegen de klok. De aanvaller dacht de eindronde te kunnen halen, maar nu blijkt deze doelstelling dus weg te vallen.

Het was sowieso maar de vraag of Lyon Memphis dit seizoen nog speeltijd zou gunnen. De Franse club had waarschijnlijk weinig trek in een scenario waarin hij na een lange absentie een paar duels zou spelen om zich klaar te stomen voor het EK. Juist na zo’n blessure zou dat een enorme belasting op zijn knie betekenen.

Het uitgestelde EK lijkt dus haalbaar voor Memphis en consorten. “Dat klopt wel”, reageerde bondscoach Ronald Koeman in gesprek met het Algemeen Dagblad. “Maar wie garandeert dat we in 2021 alle spelers fit hebben? Niemand, dus of het een voordeel wordt in sportief opzicht is toch afwachten.”

WEDSTRIJDSHIRTJE WINNEN? Volg ons dan via FACEBOOK!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.