PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Nieuwe PSV-trainer Roger Schmidt gelukkig niet naar Ajax of Oranje’

Roger Schmidt is per volgend seizoen de nieuwe trainer van PSV. De kritieken zijn lovend over deze stap van de Eindhovenaren maar analist Wim Kieft heeft zo zijn bedenkingen over de aanstelling.

De oud-voetballer laat via zijn column weten: “PSV heeft verrast met de aanstelling van de Duitser Roger Schmidt als nieuwe hoofdtrainer voor volgend seizoen. Het zorgt wel voor wat dubbele gevoelens. Een aantal jaren geleden werd bijzonder opgewonden gedaan over trainers uit het buitenland en met name die uit Duitsland afkomstig waren. Toen het Nederlandse voetbal op z’n gat lag na het WK 2014, moest alles ineens op de schop, dienden we allemaal over de grens te kijken, werd vooral de Duitse manier heilig verklaard en werd deze Schmidt gelinkt aan Ajax.”

Kieft gaat verder: “Hans van Breukelen deed als technisch directeur van de KNVB een serieuze poging om Schmidt als bondscoach te strikken. Hoewel hij na een succesperiode bij Red Bull Salzburg drie jaar later bij Bayer Leverkusen werd ontslagen. Gelukkig gingen Ajax en Oranje niet door en werd die buitenlandse fabel doorgeprikt bij Ajax door Peter Bosz en Erik ten Hag met een finale Europa League en halve finale Champions League. En Ronald Koeman reikte met het Nederlands elftal tot de finale van de Nations League.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.