Wim Kieft kritisch op PSV-euforie: “Vermoeiend én het slaat nergens op”

Bij PSV zijn ze maar wat blij met de aanstelling van de nieuwe hoofdtrainer Roger Schmidt. Analist Wim Kieft deelt deels die malaise maar vindt het jammer dat de Eindhovense club kiest voor een buitenlandse trainer.

In zijn column voor De Telegraaf schrijft Kieft: “Toen het Nederlandse voetbal op z’n gat lag na het WK 2014, moest alles ineens op de schop, dienden we allemaal over de grens te kijken, werd vooral de Duitse manier heilig verklaard en werd deze Schmidt gelinkt aan Ajax. Hans van Breukelen deed als technisch directeur van de KNVB een serieuze poging om Schmidt als bondscoach te strikken.”

“Hoewel hij na een succesperiode bij Red Bull Salzburg drie jaar later bij Bayer Leverkusen werd ontslagen. Gelukkig gingen Ajax en Oranje niet door en werd die buitenlandse fabel doorgeprikt bij Ajax door Peter Bosz en Erik ten Hag met een finale Europa League en halve finale Champions League. En Ronald Koeman reikte met het Nederlands elftal tot de finale van de Nations League”, benadrukt Kieft.

De oud-international vindt de euforie over diens voetbalfilosofie ook overdreven. “Het is allemaal niet nieuw hoewel velen er alweer het etiketje ’modern voetbal’ opplakken om maar interessant te doen. Dat is én vermoeiend én het slaat nergens op. Co Adriaanse liet AZ al op die manier voetballen. Voor PSV is het wel een cultuuromslag.”

Formule1 Volg ons via FACEBOOK en maak kans op een OFFICIEEL WEDSTRIJDSHIRT!!!
Nog niemand reageerde.

Reageer