PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘PSV gaat flink cashen met verkoop van Denzel Dumfries’

Denzel Dumfries kent bij PSV een sterk seizoen. Waar het merendeel van de spelers een zwak seizoen kent is hij één van de sterkhouders. het ziet er dan ook naar uit dat hij deze zomer voor een transfer kiest.

Het Algemeen Dagblad schrijft: “Op de transfermarkt zal het komende zomer gaan over aanvallers uit de Eredivisie. Over fijnbesnaarde dribbelaars als Calvin Stengs en Steven Berghuis. Of Myron Boadu. Maar één van de interessantste spelers kan ook weleens Dumfries worden. Een stuk hoekiger. En rechtsback. Maar ook verkapt rechtsbuiten, goed voor al zeven competitietreffers, bijna het hoogste aantal voor een verdediger in deze eeuw. En bovendien gezegend met de fysiek van een tank.”

De bestemming van de verdediger? “Bij Denzel Dumfries denk je gevoelsmatig het eerst aan Engeland. In die Europa Leaguefinale Ajax -Manchester United was de back op de andere flank bij de Engelsen Matteo Darmian. Zo op het oog ook geen speler voor wie een type als hij onderdoet. Maar Duitsland kan ook. Nordi Mukiele, de rechtsback van RB Leipzig, is die beter? En kijk naar de laatste twee Champions League-finales. Kieran Trippier, Danny Rose, Dani Carvajal; ze stonden met hun plus- én minpunten aan de aftrap van Europa’s grootste clubwedstrijd, bij teams als Tottenham en Real Madrid.”

PSV verdient vermoedelijk een flink bedrag met de verkoop van zijn aanvoerder: “De marktwaarde van Dumfries wordt geschat op zo’n 15 à 20 miljoen euro. Het komende EK kan die raming nog beïnvloeden.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.