‘PSV baalt ontzettend van grote transferflop’

PSV wist gisteren met 0-1 te winnen van FC Groningen. De Portugese miljoenenaankoop mocht een kwartiertje invallen en dat deed hij ronduit dramatisch.

De Telegraaf schrijft vandaag dan ook: “PSV sprak afgelopen zomer een transfersom van 12,5 miljoen euro af met RB Leipzig voor Bruma. Dat is op de huidige transfermarkt niet veel, wanneer je zeker denkt te weten een speler met absolute meerwaarde binnen te halen. Maar in het geval van de Portugees, die maar niet kan leveren, begint die som steeds zwaarder te wegen. Het is de vraag of club en speler er nog in slagen hem zijn transfersom waard te maken. Bruma kwam binnen als de beoogde opvolger van de Mexicaan Hirving Lozano. Zijn cijfers in twee seizoenen Eredivisie? 34 goals en zestien assists. Bij Bruma staat de teller nog op drie goals en evenveel assists. En die cijfers stammen vooral uit zijn beginmaanden.”

De krant gaat verder: “Bij afwezigheid van de geschorste Cody Gakpo en geblesseerde Mohamed Ihattaren, die door een verrekking naar verwachting hooguit twee weken aan de kant staat, koos trainer Ernest Faber voor Ritsu Doan en Noni Madueke. Dat de laatste, die morgen 18 jaar wordt, de voorkeur kreeg boven de Portugese international, zegt veel over de plek van Bruma in de huidige hiërarchie bij PSV. Het lijkt op dit moment het failliet van zijn perspectief.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.