Ibrahim Afellay geeft teamgenoot een pluim: ‘Hij heeft ontiegelijk veel kwaliteiten’

PSV kent een zeer slecht seizoen maar één van de spelers die er tussenuit spring is Mohamed Ihattaren. Zijn teamgenoot Ibrahim Afellay is dan ook in zijn nopjes met de middenvelder aan zijn zij.

In gesprek met Voetbal International zegt de routinier: “In de fase waarin wij met PSV zitten, zie je dat sommige spelers zich gaan verstoppen of onzeker worden. Bij Mo zie je juist dat hij risicoballen blijft geven, het verschil probeert te maken en steeds beter wordt. Als hij een verkeerde bal geeft, probeert hij het daarna gewoon nog een keer.”

“Dat zelfvertrouwen heeft hij van nature”, weet Afellay. “Goed voetballen als het goed gaat is makkelijk, maar niet als het slecht gaat. Mo heeft privé een heftige periode achter de rug. Dat heeft natuurlijk zijn weerslag, maar hij is tegelijkertijd heel weerbaar en blijft gewoon zijn ding doen. Dat vind ik heel knap. Dat heb je of dat heb je niet.”

“Hij is een natuurtalent dat eens in de zoveel tijd wordt geboren. Je moet een speler als hij lekker het veld op laten gaan, zonder dat je zegt wat hij allemaal moet gaan doen. Iemand die zo creatief is als hij, moet je creatief laten zijn. Mo heeft ontiegelijk veel kwaliteiten, is een speler voor wie je naar het stadion komt en overal het verschil kan maken”, aldus Afellay.

Formule1 Volg ons via FACEBOOK en maak kans op een OFFICIEEL WEDSTRIJDSHIRT!!!
Nog niemand reageerde.

Reageer