‘Hertha BSC denkt aan aantrekken van Mark van Bommel’

Mark van Bommel is één van de kandidaten om de nieuwe hoofdtrainer te worden van het Duitse Hertha BSC. Dit weet het medium BILD te melden. Hij moet daar Jurgen Klinsmann gaan opvolgen die ermee stopte.

Klinsmann verraste dinsdag door al na tien weken op te stappen als trainer van Hertha. Hij voelde naar eigen zeggen geen vertrouwen meer. Over de opvolging van Klinsmann wordt in Duitsland druk gespeculeerd. Volgens BILD is Van Bommel serieus in beeld bij de clubleiding van Hertha. Het is niet duidelijk of hij al benaderd is.

Van Bommel was anderhalf jaar trainer van PSV. In zijn eerste seizoen werd hij net geen kampioen en overleefde hij de groepsfase van de Champions League niet. De start van zijn tweede jaar was desastreus. Uiteindelijk besloot de clubleiding hem te ontslaan.

Van Bommel is niet de enige kandidaat bij Hertha. BILD meldt dat ook Bruno Labbadia en Roger Schmidt op het Duitse kandidatenlijstje staan. Schmidt wordt juist weer in verband gebracht met PSV. Het lijkt er echter op dat dat vooralsnog speculeren is. Over concrete interesse van PSV in Schmidt is nog niets bekend. De 52-jarige Duitser werkte recentelijk in China. Labbadia was in Duitsland trainer van SV Darmstadt, Greuther Fürth, Bayer Leverkusen, Hamburger SV, VfB Stuttgart en VfL Wolfsburg.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.