Portugees Bruma laat PSV zweten: ‘Enorme verliespost dreigt’

Afgelopen zomer werd de Portugese buitenspeler Bruma voor een miljoenenbedrag overgenomen van Red Bull Leipzig. Een succes werd het tot op heden niet. Voetbal International komt met een analyse.

“Met een transfersom die door bonussen kan oplopen tot vijftien miljoen is hij met afstand de duurste investering die de technisch manager gedaan heeft. Daarvoor verwacht je een kartrekker, Bruma moet echter zijn uiterste best doen niet van de wagen te vallen en wanneer hij niet snel verbetering toont, zit PSV met een enorme verliespost opgezadeld.”

Ook de investering in Timo Baumgartl (tien miljoen euro) is vooralsnog niet bevallen. “In de topwedstrijden thuis tegen Sporting Portugal en Ajax trok hij verdedigend de kar, daarna viel hij ver terug. Het is nu tijd voor de Duitser om zijn ware gezicht te tonen. Hetzelfde geldt voor Ritsu Doan. De Japanner valt niet uit de toon, maar daarmee is ook alles gezegd. Onder Ernest Faber speelt hij amper”, aldus VI.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.