‘Totaal nieuwe opstelling moet PSV dit seizoen redden’

PSV is dit seizoen bezig aan een ongekend slecht seizoen. Je zou dus kunnen zeggen dat er iets veranderd moet worden om nog iets van het seizoen te maken. Een andere opstelling misschien. Anders zit er waarschijnlijk weinig anders op dan play-offs spelen voor de Europa League.

Het ADdoet vandaag een suggestie: “In de winterstop sprak trainer Ernest Faber nog in termen van hoog druk zetten en continue tegenstanders afjagen. Maar voor dat spel heeft PSV momenteel niet de vorm, niet het vertrouwen en ook gewoon te weinig topspelers. Zeker niet in topwedstrijden én niet buitenshuis, waar op 29 september voor het laatst een eredivisiewedstrijd werd gewonnen. PSV deed zondag daarom inderdaad twee aanpassingen. De eerste was relatief klein: bij balbezit van Ajax verdedigde PSV niet in zijn gebruikelijke 4-2-3-1 veldbezetting, maar in 4-4-2.”

De krant gaat verder: “Dus: twee vlakke rijtjes van vier spelers en daarvoor Sam Lammers en Mohamed Ihattaren. In de opbouw kreeg Ihattaren ook een wat andere rol. PSV probeerde zijn meest offensieve middenvelder vroeg aan de bal te krijgen, door hem van positie te wisselen met één van de twee defensieve middenveldpionnen, Pablo Rosario. Het pakte allemaal niet geweldig uit, Ajax speelde voor rust nog steeds vijf, zes kansen uit. Tóch is de combinatie van deze twee ideeën niet gek om verder uit te werken.”

“PSV treft immers ook veel tegenstanders die minder goed zijn”, zo sluit men af. “Dus: 4-4-2 en dan zowel mét bal als zónder. En met Ihattaren direct al centraal op het middenveld en met Ritsu Doan en Ryan Thomas als buitenste middenvelders. Voorin twee snelle gasten met een dribbel: Cody Gakpo en Noni Madueke, het Engelse toptalent van 17, die de falende Armindo Bruma vervangt.”

Voorgestelde opstelling AD: Unnerstall; Dumfries, Schwaab, Viergever, Rodríguez; Doan, Ihattaren, Hendrix, Thomas; Madueke, Gakpo.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.