Willem van Hanegem kritisch op PSV om Steven Bergwijn

Steven Bergwijn kende gisteren een droomdebuut voor Tottenham Hotspur. Hij won met 2-0 van Manchester City en tekende voor de openingstreffer. Willem van Hanegem denkt dat de buitenspeler blij is dat hij weg is bij PSV.

De Kromme schrijft in zijn column in het Algemeen Dagblad: “Voor de wedstrijd tussen Ajax en PSV keek ik naar Mathieu van der Poel en zat ik te genieten. Zó word je dus weer wereldkampioen. Na Ajax – PSV schakelde ik snel over naar Tottenham Hotspur – Manchester City en zag ik Steven Bergwijn een schitterende goal maken. Ik hoorde dat ze bij PSV vonden dat hij vijf kilo te zwaar was na de winterstop. Ik vond het op zijn zachtst gezegd niet netjes om dat vanuit de club hier en daar te vertellen, in een periode dat vooral de vorige trainer Mark van Bommel er flink van langs krijgt omdat hij mensen tegen elkaar op zou zetten.”

Van Hanegem vervolgt: “José Mourinho vond Bergwijn volgens mij trouwens wel prima op gewicht. Die prachtige treffer als start bij een nieuwe club, dat is een droomstart en dat gun ik die jongen van harte. Dat hij weg is bij PSV zal voor hem vast voelen als een opluchting. Het wordt bij PSV eerder minder dan beter. Het was maar 1-0 voor Ajax, maar PSV heeft zo weinig voetballend vermogen dat het volgens mij op hard weg is naar de play-offs in de eredivisie. Meer lijkt er echt niet meer in te zitten.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.