‘Totale wanorde dreigt bij zeer slecht PSV’

PSV was gisteren machteloos in de Johan Cruijff ArenA tegen Ajax. Hoewel de Amsterdammers er ook niet veel van bakten konden de Eindhovenaren er niets tegenover stellen. Hoe kan het nou dat het zo slecht gaat?

Sjoerd Mossou schrijft namens het Algemeen Dagblad: “In niets is er vooruitgang geboekt sinds 16 december, de dag waarop Van Bommel ontslagen werd. Genadeloos kwam de laatste weken bloot te liggen hoe kwaliteitsarm deze selectie is, zeker sinds het afhaken van Donyell Malen (blessure) en Steven Bergwijn (verkocht aan Tottenham Hotspur). Zeker de helft van de basisspelers tegen Ajax was kwalitatief van middenmoot- of subtopniveau: PSV onwaardig.”

Hij gaat verder: “Met de nieuwe coach Ernest Faber koos de clubdirectie voor een man uit eigen geledingen, maar daarmee keerde intern geen moment de rust terug, integendeel. Het veldspel wordt eerder slechter dan beter bovendien. Zeker voor rust regeerde de onrust en de wanorde tegen Ajax. Niet één kans creëerden de bezoekers.”

En nu? “Het wordt al moeilijk genoeg om de heersende crisis niet te laten uitmonden in totale wanorde. De reputatie van de club staat op het spel, en daarmee die van Gerbrands, die van technisch manager John de Jong en coach Faber. Een 4-0 afgang tegen Ajax bleef de club bespaard, maar een nederlaag tegen Willem II kan de boel weer razendsnel onder hoogspanning zetten.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.