‘Mark van Bommel wilde gaan stunten op de transfermarkt’

Mark van Bommel staat inmiddels niet meer aan het roer bij PSV maar de oefenmeester wilde wel voor een mentaliteitsverandering gaan zorgen. Hij wou daarom in gesprek gaan met een aantal spelers met een Bundesliga-verleden.

Het Algemeen Dagblad komt met een reconstructie: “Het doet ergens denken aan de periode van Gertjan Verbeek bij Feyenoord in het seizoen 2008/2009. Andere coach, andere club, andere tijd, maar met één overeenkomst. Ook Van Bommel wil een sfeer van vrijblijvendheid en gemoedelijkheid doorbreken. Als speler kende hij zijn beste tijd bij Bayern München, Duitslands meest veeleisende topclub. In Beieren tellen excuses nooit. Op alle niveaus ligt de lat zo hoog als denkbaar.”

De krant vervolgt: “Dat wil Van Bommel ook in Eindhoven. Bijna lukt het hem om voetballers uit de Duitse top (linksback Schmelzer, Robben, Ribéry) aan te trekken – en daarmee ook hun meedogenloze mentaliteit. Sinds zijn terugkeer bij PSV, eerst als jeugdtrainer, daarna als hoofdcoach, heeft hij zich steeds vaker geërgerd aan de clubcultuur bij PSV. Aan de typisch Brabantse gemoedelijkheid die, vindt Van Bommel, ook vaak als een lome deken over de club ligt.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.