Toptalent wees Spurs en United af voor PSV: “Sportieve plan boven financiën”

Noni Madueke maakte in het competitieduel tegen VVV Venlo zijn debuut voor PSV. De aanvallende middenvelder wordt als een enorm groot talent gezien.

Madueke was jeugdinternational van Engeland toen hij in de zomer van 2018 verrassend voor PSV koos. “Hij kon tekenen bij Tottenham Hotspur, waar hij is opgeleid, en Manchester United”, vertelt zaakwaarnemer Johan Hansma aan De Telegraaf. Dat hij naar Eindhoven trok, was geen toeval. “Hij had al heel snel en goed voor zichzelf geanalyseerd dat het verdomd moeilijk is om als jeugdspeler het eerste elftal te halen bij een absolute topclub in Engeland.”

“Chelsea onder 19 won de Youth League met ontzettend grote talenten. De situatie is daar mede door een transferban tot aan deze window iets veranderd, maar om vanuit zo’n elftal in Chelsea 1 te komen, is normaal gesproken bijna niet te doen. Noni had er weinig behoefte aan om via Tottenham te worden uitgeleend aan bijvoorbeeld een club in de League One en verder. Of in een ‘verplicht’ League Cup-duel mee te doen”, vervolgt Hansma.

“Hij en zijn familie hebben heel bewust voor Nederland gekozen”, stelt Hansma. “PSV is daar heel zorgvuldig mee omgegaan en heeft er veel energie in gestopt om hem het goede gevoel te geven. De kracht van deze beslissing door de speler en zijn familie is de keuze voor het sportieve plan boven het financiële plaatje.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.