Jeroen Zoet heeft het ook zwaar bij Utrecht: ‘Is ook maar een mens’

Jeroen Zoet is niet sterk gestart bij zijn nieuwe werkgever FC Utrecht. Afgelopen weekend kreeg hij direct drie doelpunten om zijn oren en gisteren in de KNVB Beker had hij ook een paar mindere momenten. Ronald Waterreus beseft dat het beter moet bij de international.

De verwachtingen zijn hooggespannen bij Utrecht over de huurling van PSV. Vooralsnog maakt de 29-jarige goalie het niet waar. “Hij ligt nu heel erg onder een vergrootglas”, zegt Waterreus tegen het Algemeen Dagblad. “Hij zit in een moeilijke fase, dat weet hij zelf ook. Bewust of onbewust gaat het in je hoofd spelen: wat als ik nu weer een fout maak? Wat als ik een tegengoal krijg? Hij is ook gewoon een mens.”

Voor Zoet is het belangrijk dat hij nu enkele duels goed gaat keepen, weet de oud-doelman. “Hij snakt naar rust. Die moet hij zelf creëren. Als hij een stuk of acht wedstrijden op rij zijn normale niveau haalt, wordt er minder op hem gelet.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.