‘Mark van Bommel wilde John de Jong meesleuren in zijn val’

In het programma Rondo nam Bert van Marwijk het afgelopen zondag op voor zijn schoonzoon Mark van Bommel. Hij werd onlangs ontslagen door PSV. Van Marwijk vindt dat technisch directeur John de Jong verantwoordelijk is voor het aan en verkoopbeleid.

Het Eindhovens Dagblad bericht: “Wat opnieuw duidelijk werd, is dat het tot half december flink geknetterd heeft binnen de muren van het Philips Stadion. Van Marwijk is de schoonvader en voormalig adviseur van Van Bommel bij PSV en heeft zich bij zijn wegzending solidair verklaard met de clubicoon. Zijn verhaal werd binnen PSV met verbazing ontvangen, maar de clubleiding besloot niet te reageren.”

De PSV-directie zet dus een streep onder de kwestie. “Wie heeft er nu gelijk? Duidelijk is dat de actie van Van Marwijk een doelbewuste was. Al eerder beweerden boze tongen dat Van Bommel zijn oud-ploeggenoot wilde meesleuren in zijn val en Van Marwijk gaf als senior uit het Van Bommel-kamp voeding aan die gedachte.”

Volgens het ED ‘vergeet’ Van Marwijk echter wel een aantal zaken. Duidelijk is dat deze botsing onvermijdelijk was. “Van Bommel zat daarbij niet op een lijn met een deel van de spelersgroep, streed tot op detailniveau met jan en alleman bij de club en maakte soms onbegrijpelijke keuzes.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.