PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Ajax en PSV moeten nu toeslaan voor Mike Trésor Ndayishimiye’

Mike Trésor Ndayishimiye is dit seizoen één van de smaakmakers van Willem II. Analist Rafael van der Vaart is onder de indruk van de speler van de Tilburgers. Hij blonk zaterdag ook uit in het met 1-3 gewonnen tegen AZ. Hij was zelf verantwoordelijk met een prachtig schot voor de derde goal.

Bij Studio Voetbal zegt Rafael van der Vaart over de smaakmaker van de Tilburgers: “Jeetjemina zeg hé. Dit is gewoon talent, hè. Je moet gewoon je mond houden en hier een paar keer naar kijken.” De oud-voetballer van onder meer Real Madrid en Tottenham Hotspur zag Ndayishimiye een paar keer goed wegdraaien: “Daaraan zie je dat die jongen heel veel inzicht heeft. Hij doet me een beetje denken aan een rechtsbenige Ziyech. Elke bal gaat ook naar hem en hij beweegt meteen door.”

De twintigjarige Belg wordt momenteel door Willem II gehuurd van NEC Nijmegen, maar de stuntploeg beschikt over een optie tot koop. Van der Vaart denkt echter dat hij al weer een nieuwe stap kan zetten: “Elke bal gaat ook naar hem en hij beweegt meteen door. Ajax kan hem zo nemen, hoor. Honderd procent.” De voormalige international van het Nederlands elftal vindt het wel moeilijk om te schatten hoe het Ndayishimiye zou vergaan op een hoger niveau: “Maar wat ik aan hem kan zien, is dat hij schijt aan alles heeft. Hij wil gewoon die bal hebben. Ik vind het wel lekker als je zo’n speler in je ploeg hebt.”

Pierre van Hooijdonk vraagt zich af of Ndayishimiye niet perfect bij PSV past: “Jij zegt dat je hem nog even rustig moet brengen, maar bij PSV kan die meteen terecht.” Van der Vaart reageert: “Daar kan die inderdaad gelijk naartoe. Ik vind het heerlijke speler. PSV en ook Feyenoord zijn inderdaad goede opties.”

 

 

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.