‘Mark van Bommel zorgde voor totale verbijstering bij PSV’

Afgelopen maand werd Mark van Bommel ontslagen als trainer van PSV. Volgens het NRC was de opluchting bij de medische staf groot na zijn vertrek.

Het medium schrijft: “Bij de medische staf van PSV noemen ze hem ‘dokter Van Bommel’. Ligt er een voetballer op de massagetafel, dan kan het zomaar gebeuren dat hij een behandelplan verordonneert. Morgen pas een second opinion voor een knieblessure? Waarom niet vandaag? In de tijd dat Mark van Bommel nog trainer van PSV is, houdt hij zich bezig met álle aspecten van het voetbalvak, merkt zijn medische staf. Leuker wordt hun werk er niet op.”

Er zou zelfs één staflid zijn vertrokken, waar anderen ‘knarsetandend’ zouden zijn gebleven. “Dat het behoorlijk heeft geknetterd tussen coach en medische staf, blijft onbelicht. Het is weliswaar geen directe reden voor zijn vertrek, maar het kostte Van Bommel wel veel energie, zeggen mensen om hem heen. NRC sprak meerdere ingewijden, die allen anoniem willen blijven. Ze schetsen twee werelden, die elkaar nooit echt naderden.”

Zo zou Van Bommel moeite hebben gehad met de ‘negen-tot-vijf-mentaliteit van sommige medische stafleden’. “Totale toewijding, dat is wat hij verlangt van de 21 stafleden en 25 spelers die hij aanstuurt. Het liefst heeft hij dat ze allemaal – materiaalmensen, assistenten, fysieke trainers, artsen en fysio’s – zo zelfstandig werken dat hij er geen omkijken naar heeft. Loopt alles op rolletjes, dan toont Van Bommel makkelijker zijn menselijke kant.”

Formule1 Volg ons via FACEBOOK en maak kans op een OFFICIEEL WEDSTRIJDSHIRT!!!
Nog niemand reageerde.

Reageer