PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘PSV laat Gaston Pereiro niet meespelen in oefenduels’

Technisch directeur John de Jong is vandaag met een verklaring gekomen over de situatie van Gaston Pereiro. De Uruguayaan heeft een aflopend contract en als de Eindhovenaren nog iets voor hem willen vangen dan zullen ze hem nu moeten verkopen.

De aanvallende middenvelder komt niet in actie tijdens de oefenwedstrijden tegen Club Brugge (donderdag) en KAS Eupen (zaterdag). “Bewust, er wordt geïnformeerd naar hem door clubs. Ik heb het idee dat Gastón er nu open voor staat, want de Copa América komt eraan”, verklaart de technisch manager aan het Algemeen Dagblad. PSV wil voorkomen dat Pereiro, in 2015 voor zes miljoen euro overgenomen van Club Nacional, gratis de deur uitloopt na afloop van dit seizoen.

Pereiro stond afgelopen zomer op het punt om PSV in te ruilen voor Spartak Moskou, dat vijftien miljoen euro overhad voor de Uruguyaan. Een definitief akkoord bleef echter uit. Recentelijk werd de middenvelder gelinkt aan Bologna, al was dat volgens het Eindhovens Dagblad een trucje van zaakwaarnemer Paco Casal, die het liefst zou zijn dat Pereiro transfervrij vertrekt uit Nederland. Donderdag wordt de bankzitter gelinkt aan Fiorentina, dat volgens verschillende Italiaanse media serieuze belangstelling heeft. PSV verleent in ieder geval alle medewerking aan een transfer, zeker ook omdat de Zuid-Amerikaan geen basisplaats meer heeft.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.