PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

PSV bezorgd over terugreis naar Eindhoven: Qatar Airways zit klem

Op dit moment is PSV op trainingskamp in Qatar maar er komt natuurlijk een tijd dat ze weer terug gaan vliegen. Maar door de spanningen in de regio zitten hier wat problemen aan.

Qatar Airways maakt namelijk nog steeds gebruik van het luchtruim boven Irak en Iran. De Telegraaf schrijft: “De moeilijkheid voor Qatar Airways is dat de luchtvaartmaatschappij uit het golfstaatje geen uitwijkmogelijkheid heeft om het conflictgebied te omzeilen. Omdat Qatar overhoop ligt met de Arabische buurlanden is het luchtruim van Saoedi-Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten en Egypte gesloten voor Qatar Airways. De alternatieve route, die de andere maatschappijen gebruiken, gaat door het luchtruim van zowel Saoedi-Arabië als Egypte. En daarmee zit Qatar Airways klem.”

Algemeen directeur Toon Gerbrands van PSV reageert: “Dat heb ik ook begrepen. Het is een situatie die we nauwlettend volgen. We hebben contact opgenomen met Qatar Airways over hoe zij hiermee omgaan. Zij hebben aangegeven dat Qatar Airways hierover later met een statement zal komen. Dat wil ik eerst afwachten. En dan gaan we nadenken over hoe wij als PSV met de situatie omgaan en wat wijsheid is. Gelukkig hebben we nog een paar dagen, voordat de selectie terug moet reizen.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.