Topclubs vragen aan mij: Malen of Boadu? Wie moet ik halen?

Zaakwaarnemer Mino Raiola behartigt de belangen van vele spelers nationaal en internationaal. In zijn klantenbestand zitten ook de toekomstige toppers Donyell Malen en Myron Boadu. In een gesprek met Voetbal International laat hij zich uit over deze twee spelers.

“Je mag best weten dat ik nu gesprekken voer met Europese topclubs die aan mij vragen: Malen of Boadu? Dan geef ik eerlijk antwoord. Wat heb je nodig, een Ferrari of een Lamborghini? En de club die het heel slim doet, die pakt ze straks allemaal. Ik zeg niet dat ze er nu al klaar voor zijn, een tussenstap is misschien wel beter”, aldus Raiola.

Hij stelt dat het moeilijk is om ‘nee’ te zeggen tegen een club als Barcelona, inclusief een goed salaris en een heerlijk leven in Spanje. “Je weet nooit of die trein nog een keer langskomt en je weet ook niet of je morgen geblesseerd raakt en of je je niveau weer haalt. Het is zo makkelijk te roepen: ‘het is veel te vroeg’. Maar ik moet omgaan met het belang van iemands leven, niet alleen zijn voetbalcarrière.”

“Stengs en Boadu hebben allebei al een ernstige blessure gehad. Zij hebben het geluk gehad dat ze beter en sterker zijn teruggekomen, maar dat is geen garantie voor anderen. En je ziet zat spelers die veel later weggaan die het niet redden in de top. Davy Klaassen was 24 toen hij bij Ajax wegging, betekent dat dan dat Boadu nog zes jaar moet wachten?”, aldus Raiola.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.